Sosyal Medya

Coğrafyamız

Saddam'ın sağ kolu: İran’a karşı Suudilere katılın

Saddam Hüseyin’in Yardımcısı İzzet İbrahim Duri, yayımladığı bir video aracılığıyla tüm Arapları İran’a karşı Suudi Arabistan liderliğinde birleşmeye çağırdı.



El Arabiya televizyonunun haberine göre Ä°zzet Ä°brahim Duri, yayımladığı görüntülü mesajında Amerika’dan da Ä°ran’ın Irak’taki nüfuzuna karşı koymasını istedi.

GeçtiÄŸimiz yıl Ä°zzet Ä°brahim Duri’nin geçtiÄŸimiz yıl 17 Nisan’da Kerkük’e 40 kilometre mesafede öldürüldüğü iddia edilmiÅŸti.

Ä°zzet Ä°brahim ne zaman kaydedildiÄŸi bilinmeyen video mesajında “Bize göre Ä°ran’ın, piyonlarının ve milislerin Irak’ta yaptıklarının tüm sorumluluÄŸu Amerika’ya aittir” dedi.

Ä°zzet Ä°brahim 1 dakika 46 saniye süren mesajında Amerika’ya seslenerek “EÄŸer Irak’ın ve halkının Ä°ran istilasından kurtarılması için harekete geçilmez, Irak’ta dökülen kana, yıkıma ve Irak’ın toplumsal yapısının deÄŸiÅŸtirilmesine son verilmezse Irak halkı buna karşı koyacaktır” dedi.

Arap ülkelerinin liderlerine de mesaj gönderen Ä°zzet Ä°brahim, onlardan Ä°ran’a karşı Suudi Arabistan liderliÄŸindeki koalisyona katılmalarını istedi. Ä°zzet Ä°brahim Yemen’deki Husilerden de BirleÅŸmiÅŸ Milletler kararına uymalarını istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.